Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
japansk. tusch.


höstlycka

 

 

 

 

 

 

lysande löv
starka dofter
lugn sol...

 


spruckna bollträn
folieflagor
maskrosstickare
jordsäckar
liggdynor
ruttna äpplen
ölburkar
bambustolar
grillkol


plockas upp
läggas ner
lagras förvaras

peta ordning
Göra Skillnad


åt
den som höststädar
ska
vara givet
vardagstillfredsställelsens
ljuva elixir

 

 

lysande löv
starka dofter
lugn sol...




Fri vers av flygia
Läst 650 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2013-09-30 19:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att ta farväl av hösten innebär att plocka med skräp men också att närma sig naturen på ett innerligt sätt, med alla sinnen som "Lysande löv, starka dofter, lugn sol". Lysande beskrivet!!
2019-01-13

  Lena Själsöga Keijser
höstdofters
skönhet
till
kommande
2013-10-10

    ej medlem längre
Bravo!
2013-10-07

  Linda CH VIP
Ett skönt avslut på sommaren och lugnet infinner sig!
2013-10-07

    ej medlem längre
Håller med Marianne Räf: "lugn sol..." har en väldigt fin effekt.

Vackert om att höststäda, att tidsstäda.
2013-10-03

  Anya VIP
Vackert om ett höstbestyr. Tycker om upplägget, bilden och ordvalen som fångar in årstiden.
2013-10-01

  Maria Sundelin VIP
Naturen går i ide
2013-10-01

  Rozsi.kovacs

En fröjd för ögat at få läsa bravo
2013-10-01

    ej medlem längre
nu ändrade min rättstavare till "meditation" skulle vara "meditativ"...
2013-10-01

    ej medlem längre
lugn, vacker och meditation...fin att läsa...om igen
2013-10-01

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Hösten är skördetid dag, ger mig enorm glädje.
Jag plockade ett vildäpple och välsignade med en god tanke den som planterade denna trad.
2013-10-01

    ej medlem längre
visdom i denna text. läs och lär, kids
2013-10-01

  TrollTörnTrappan VIP
Gudomliga ord! "...åt den som höststädar ska vara givet..."

Hög tid att plocka bort några maskstungna brännbollar el dyl ;) Skapa vackert lugn!
2013-10-01

  Marianne Räf
Fick en känsla av ro, då jag läste orden:
"lysande liv / starka dofter / lugn sol"
Dikten f.ö. - mysig! ;D
2013-09-30

  Federico Romano
Fin bild i lika fin text..
2013-09-30

  Mona Nordkvist VIP
Gillar texten.
Gav lugn.
2013-09-30

    ej medlem längre
den som har en trädgård, en bok och en vän saknar inget
2013-09-30
  > Nästa text
< Föregående

flygia
flygia