Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den mest fascinerande fågeln att skriva om, svärtans fågel, Har du en korp i din by så vet du att du lever.. än..


Korpen

Svarta tiders hamn
 
Korpen  
en förtappad själ
ropar på sig själv
dag efter dag
 
 
Längs järnvägens stolpar
söker han efter sitt tomma hjärta
det som brast och föll
 
Bara han kan känna sina sår
 
Ekot
rör sig längs skenorna
 
Vid växlarna
sprids det utåt landet
 
 
Vandrarna hör honom ibland
men sällan syns han
 
 
Beska lingon är hans mat
och dy hans dryck
men väntan på köttet
ger honom ingen ro
och hungern river
 
 
Jag ser honom från tågets  fönster
hans  råa styrka
hans hårda nacke
i luften en slägga
 
Ingen flyger så sakta som korpen
han sparar sig till hugget 
 
som bödeln gör

 




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-09-30 20:31



Bookmark and Share


  Ronny Berk
läser, omläser och faller i fundering
2015-05-10

    ej medlem längre
Aaaah!
Snyggt.
Ja..här får korpen en riktigt kuslig
framtoning.
jag tänker mig den inte
så ond. Fin text!
2015-04-13

  justine fox
applåd!!!
2013-10-01

  Peter Olausson VIP
mmm, kärnfrisk text och den svartaste av fåglar! Jag bor nära korpen, men ser den också så sällan. Ett med natten, "i väntan på köttet"!
2013-10-01

    Amisan
Ja dessa mytomspunna fåglar - de är mäktiga. Mäktig är din text också. Jag funderar på hamnen i svarta tider och vilka det skulle kunna vara. Avslutningen är så bra med bödelliknelsen.
2013-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP