Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmer om dagen


Drömmer om natten

Och han är ofta där i sina små drömmar

på upptäcks färd

Vad det nu är värt?

En magisk och fantasifull sådan liten värld

där allt kan hända och där

allt kan ske

För häng med vet ja, så får ni se

vad han menar med det

För han stöter i alla fall på där i den

kolsvarta natten

på den lilla och smarta svartvita katten

Den som han ser ögonen på hur klart som helst

med sina night vision

Och då den stryker sig emot hans ben

och mjauar så sött

böjer han sig bara ner och säger Hej medan han

skakar den om tassen

Jasså, här strövar du omkring vännen

Och har du fått tag på någon liten mus inatt?

hihihi

Jasså, inte, säger han med halsen full med skratt

Och det är då som katten bara hur smidigt som helst

hoppar upp på hans ena axel och

mjauar instämmande glatt

Sedan så säger katten

Tror du inte att jag förstår vad du säger

och tror du inte att jag kan

prata heller

För nu vart du väl ändå allt paff?

Nä, log han roande till den lilla katten

För som du vet är det här min egen lilla dröm

i mitt huvud

Mitt huvud som jag har uppe på mitt skaft

där mina drömmar alltid försöker

spela mig små spratt

Och efter att vi hade småpratat lite med varann

katten och jag

så tackade vi var och en för sig innan vi gick

åt ett varsitt håll med ett litet vänligt

Godnatt!

Drömmer om dagen, drömmer om natten

Lever i en liten dröm

ZZZ

Ken Cassel
3/10-2013

















Fri vers av Ken Cassel
Läst 127 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-03 21:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel