Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Formas med dig


du får läsa mig på en filt i gräset
plocka upp orden ur min mun
varsamt binda ihop dom med kvickrot insvepta i vitmossa
till små mjuka bollar
vilka du sakteligen låter rulla ut
över min andhämtande solvarma bröstkorg
som sammetsklädda flörtkulor
i spiraldans i ett flipperspel i slow motion
ner mot navelgropens sammanslutande lägerplats
fylld av tysta ekon från beröringens återupptäckta linjer

som bara äkta kristall dovt kan ljuda

tyst tyst

när dina lena mjuka fingrar registrerar varje solbeljust liten form
som en avgjutare lägger sin hand just i formens exakta avtryck
som när du följer min tummes fäste ner mot handledens raka slutstation
och för denna ovala mjuka handblåsta form upp tyst och långsamt snett vänster bakom näsan ner mot munnen där linjerna vävs in i varandras formfyllnad och just där, där....min kind förnimmer min egen tummes välvda varma passage tätt invid
när du utforskande lättad säger:
- sådär....
precis...just sådär....

pannlober möts
näsa mot näsa
våra armar och händer formade in i varandras energifält och träffsäkerheten är

fulländad

då dina blåa vakna ögon strålar av renaste kärlek av klaraste glans bara labyrintens härskare har kraft att utskina
helt
fullt
intakt
enade
evigt
samhöriga och underbara

älskar oss
älskar dig

tack!




Fri vers av Schizooliza
Läst 459 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2013-10-04 07:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Trolskt som Paganini.
Slås av hur du använder tomheten, avstånden för att få fram effekt:

"återupptäckta linjer

som bara äkta kristall dovt kan ljuda

tyst tyst"

Formidabelt.
2013-10-13

    ej medlem längre
Ljuvlig poesi.
2013-10-10

  Sub rosa
Oerhört vackert skrivet. Denna kärlek är vad man önskar sig.
2013-10-10

  Mona Nordkvist VIP
Vilken vacker text!
2013-10-10

    ej medlem längre
Fint sammanflätat kraftfullt fokuserat.

Briljant.
2013-10-05

    ej medlem längre
mycket kropp i denna fina dikt
2013-10-04

  stig wikman
UNDERBART
SENSUELLT
OCH
VACKERT.

KRAM Å APPLÅD.
2013-10-04

    ej medlem längre
Ljuvligt att läsa dina ord!
2013-10-04

  Lars Hedlin
VAcker fin poesi!
2013-10-04

  Peter Olausson VIP
"mjuka handblåsta form", "kristall" - glasblåsarvärme, det varsamma skulpterandet av en människa ur en annan människas händer. Stillhet och våldsam hetta på en och samma gång, en härlig text.
2013-10-04

  Jordgubbsodlare
Herregud, detta var sannerligen poesi! Du fångar en fjäril och får den att älska dig!
2013-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza