Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlen brinner

Himlen brinner
och jag är ute och går
tänker på en bekant
som dog förra helgen
plötsligt på lasarettet
bara föll ihop
bredvid sängen

Och igår
satt vi och ölade
jag och en kompis
tittade på Youtube
en konsert med Adele

Himlen brinner
och jag köper tre öl på ICA
får ett leende
av en söt kassörska
längtar efter just ingenting
bara en dov känsla
ovanpå smärtan

Och han som dog
var lite svår, lite egen
ofta ensam
spelade på dagens dubbel
satt på COOP och tittade på folk

Himlen brinner
och jag har blivit en försiktig general
går varsamt gatan fram
bara en skugga i oktoberkvällen

Och ikväll blir det väl inte så mycket
en dröm om ömhet
om mening och tro
när himlen brunnit klart
och mörkret lagt sig...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 486 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-10-05 10:38



Bookmark and Share


    Mia Sedvall
Bra skrivet! Gillar vardagsmelodien
i det..
2013-10-11

  Drömfångare
Underbar. Den beskriver djupet i vardagen på ett mycket vackert sätt.
2013-10-11

  Robin V
Fina betraktelser. Väldigt bra skrivet tycker jag!
2013-10-11

  Nina.H
Jag blir alltid lika förtjust i dina
rader.. så mycket betraktelser
om livet.. så vackert skrivet!
2013-10-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka fina ömsinta bilder du tecknar!
2013-10-05

    ej medlem längre
Du har en sällsynt skicklig förmåga att måla känslor med din penna.
2013-10-05

    ej medlem längre
Det är vackert när kvällshimlen brinner
2013-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman