Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge ständigt bort lite av dig själv


till alla som vill ha

Le lite tjusigt och gör någon glad

Var lite ödmjuk

Få någon annan att må riktigt bra

Få den att skratta gott

För om du lyckas med det kanske det äntligen

kommer att bli lite lycka på din lott

Saker och ting kommer att hända

och du kommer att

komma till skott

Hittar en sedan länge bortglömd skatt

långt ner i källaren

på ett riktigt gammalt ödsligt slott

där det spökar fullt med skrock

Men du är inte rädd du

Snarare är det du som får spökena

att hamna i chock


Men bara om du ständigt bjuder lite på dig själv

Vara mot alla dina medmänniskor lite ödmjuk

och snäll

Och det till alla oavsett om den är liten eller ung

eller gammal som en bock

För då kommer du att få höra att den där den

är av en säregen sort

En riktigt trevlig en

Så den där människan får vi ju inte

bara tappa bort...


Så bjud alltid lite på dig själv

För det kostar inte så mycket

Ett gott råd

Ta dig råd och bjud på ett litet leende

För det kommer du att tjäna på i längden

Till slut kommer du att finna svaret

och känna förändringen

Förstå poängen av att bjuda lite på sig själv...

Ken Cassel
7/10-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-07 19:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel