Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi talade om skrattmåsen

 

vi talade om skrattmåsen. ljudet från den.
i det ögonblicket drog en flock svanar förbi.
i full frihet mot söder.

 

det har med längtan att göra. klockslaget.
det exakta ljuset. sådant som inte låter sig
fångas av tekniken.

 

vansinnet vi enas om. språket lyder inte längre
lagar vi lärt oss. det bleknar om vi tämjer det.
i svansjön ropar en skrattmås.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 423 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-10-07 20:57



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Ett vackert ljusspel genom dikten.
Som förstärkes av fåglarnas vithet,
vilken också bringar svalkande kyla.
2013-10-07

    ej medlem längre
ännu bättre nu.
2013-10-07

  Kerstin B
så vacker bild du målar i första versen, och med tolkningen av den i andra kryper känslan in under huden!
2013-10-07

    ej medlem längre
lyckad gestaltning av detta samtal. mina tankar går igång. är det månne tjechov och tjajkovskij som viskar i kulisserna? jag är inte helt förtjust i "den digitala tekniken" den strofen kunde klara sig fint utan detta, ev ersatt ovanstående med "teknologi" eller något annat mer generellt.
2013-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin