Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden publicerad med tillstånd av Facebook-gruppen "Syrien blöder". Dikten fick i dag hederspris i Skrivarsidans "Dikttävling 2013".


Samtidigt någon annanstans i Syrien


Tur att jag hittade kritan. Först en
rund ring så här. Men ingen hage ska
det bli. Två ögon så. Och en mun som
måste vara glad. Oftast var hon det. Och
hucklet. Hur ritar man. Streck runt om
huvudet. Som en sån där gloria nästan.

Och knuten under hakan. Två streck så
och så. Blev bra. Ingen hals syns. Han
med långa halsen, varför är han så arg
på oss. Nu stor snäll kropp. Och en arm
där och en där. Som välkommen, ser det
ut. Två armar rätt i luften. Gas, det är väl
som luft, hur kan luften vara farlig. Bara
fötterna kvar. Skor i stället. Lättare att rita.

Ställer mina skor bredvid dina, mamma. Så
här. Nu blir du inte smutsig när jag ligger
så här. Jag är här nu, mamma. Du behöver
inte vara rädd längre. Det finns inget farligt
mer. Nu är jag här hos dig, mamma. Tycker
om dig så mycket. Nu är vi trygga hos
varann.





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 396 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-10-08 12:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj. Så starkt och berörande. Det gör ont.
2014-08-23

  Connie
Gripande, berör mycket!
2014-06-21

  Lilla My* VIP
"Som en sån där gloria nästan" ja dikten blir för mig som en sån där gloria...det gör ont när man läser det här barnets röst eller bilden eller båda i en och samma röst...och som av en händelse får du med det som skrämmer mest, gas, där mitt i...ja den blir som en gloria för alla barn och vuxna och är verkligen värd minst hederspris!!
2013-11-29

  Kim VIP
Även om jag inte ser glorian så är stora delar av texten, särskilt skorna bredvid dina och jag är här mamma du behöver inte vara rädd längre-Trösten, gör att man går sönder!
2013-10-12

  Gerd Vading
Så känsligt och rörande, berörande. Väldigt bra!
2013-10-10

  Monika A Mirsch VIP
Djup och klar i sin tröstlöshet - barn i krig -
2013-10-08

  mikael ejdemyr VIP
fin inlevelse i ett barn, eller i en bild. texten djupnar verkligen och sorgen är allmängiltig. grattis till hedersutnämningen
2013-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm