Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett litet projekt jag håller på med


Celldelning utan kontroll

Cancer. En vän sa till mig att vi alla förr eller senare får det, om vi inte dör av ålder först förstås. Jag hade aldrig funderat närmare på begreppet tidigare. Bara konstaterat att det var något hemskt och att många människor dör av det. Cancer är ett samlingsnamn för en rad sjukdomar. Det dessa sjukdomar har gemensamt är att det pågår en celldelning utan kontroll. Dessa nya celler förstör sedan den omgivande vävnaden. Detta är om man drar det kortfattat, vilket jag vill göra. För det här kommer inte att handla om att förklara vad cancer är, utan om någonting helt annat, där cancer endast utgör en del.

Många får dåliga associationer när de hör ordet, men inte jag. På ett sätt kan man säga att cancern räddade mig. För helt ärligt, vem vet vad som är viktigt förrän allt håller på att gå förlorat? Jag har ägnat mycket tid av mitt liv till att oroa mig över saker som inte har någon betydelse. Jag har varit rädd för att ta risker, njuta av nuet och börja leva. För det är så förbaskat lätt att skjuta på det, att leva. Det jag inte förstod tidigare var att livet pågår hela tiden och att varje minut är dyrbar. Jag skulle gjort det jag ville göra, vara den jag ville vara istället för att skjuta på det.

Det finns mycket jag skulle göra annorlunda om jag kunde leva om mitt liv, men det kan jag inte och snart är tiden slut. I skrivande stund har sanden i mitt timglas snart runnit ut. Jag spenderar mina dagar kopplad till en massa maskiner som försöker att förlänga mitt liv. Därför har jag bestämt mig för att skriva ned allt, mitt korta liv, min historia. Det är för att få den sista klarhet jag behöver innan jag är redo att släppa taget. Förhoppningsvis kan det även hjälpa någon annan.

Jag vill inte att det här ska bli en ledsen historia, för det är det inte för mig. Med cancer associerar jag kärlek, hopp, förändring, styrka, lycka och frihet. Förändring är bra, så länge man gör det bästa av det. Det är precis vad jag försökt göra det senaste året. Det bästa av de som fanns, finns, kvar. Så det här är ingen ledsen historia, den är min, och jag vill dela den med er.




Fri vers av lonelynights
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-08 18:26



Bookmark and Share


  Robin V
Gripande!
2013-11-29
  > Nästa text
< Föregående

lonelynights