Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN DÖD SAGA

Jag ser ett land
som grönskar grannt
Någonstans
i villfarelsens dans

Hoppas landet finns
för jag minns
Att solen en gång sken
och log så lent

Till alla som fanns
i detta lands dans
Fattig som rik
sjuk som frisk

Alla log snällt
nästan inget gnäll
Låsen var öppna
inga var trötta

Kaffet kokade för besök
inga tjuvar ställde till stök
Fanns ingen rök
eller eld gömd bakom nästa krök

Men så en dag
kom nästa dag
Dörrarna låstes
stygga vargar blåste

All trygghet försvann
bortom tidens rand
Finns nu ingenting kvar
bara minnenas stad





Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-10 20:43



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
http://www.youtube.com/watch?v=OUgiJ9dDT_Q
Under hösten nostalgiska minnen är ömma.
Men där är vårt Sverige?
Medborgarna bör tilltala åtal
Vår Sverige hittades inte!
Vårt Sverige är stulen?

2013-10-10

    ej medlem längre
Jag minns också det vackra landet, som finns kvar på enstaka ställen.
2013-10-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP