Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Äitini asuu Suomessa .pienessä hoitokodissa Hänellä on alzeimers sairaus Alzimrsin tautia sairastava äitini ,asuu Suomessa Rantakartanon hoivakodissa ,Joutui jättämään oman rakkaan kotinsa noin vuosi sitten ,kun sairauden edetessä ei enää pystynyt asu


Rakas äiti



Löydän osoitteeseen, joen rannalla sijaitsee pieni vanhainkoti
Isot rehevät koivut ympäröivät taloa.
Avaan ulko oven ,minua jännittää
Käytävän päässa näen tutun hahmon,äitini istuu ruokahuoneessa
ihan yksinään .katselee ulos.ikkunasta haaveellisen näköisenä.

Hänellä on yllään vaalenpunainen pusero ,hän näyttää niin söpöltä
siinä.Kurkussa tuntuu pala, pyyhin salaa kyyneleen silmänurkastani

Kumarrun samalle tasolle katson häntä silmiin ,hän näyttää kysyvältä ?
Silloin kerron että olen tyttäresi! silmiisi tulee eloa ja sanot että "sehän
on meidän Maija.Siinä sitten halataan toisiamme jälleennäkemisen ilosta,
kaipuusta ja ikävästä

Et löydä huoneeseesi ,kävellään hissunkissun äiti rullaattorinsa nojaten
ja minä vierellä ja löytyhän se äidin huone ,oli sillä ainakin osa hänen
rakkaista tavaroista.
Autan häntä istumaan , omaan mukavaan nojatuoliin
Laitan kauniin kukkakimpun maljakkoon, saman värisiä ruusuja kuin äidin
puserokin on.kaivan karkkipussin laukusta äidin lempikarkkia ,
jo vuosikymmenin ajalta Fazerin parhaat siinä on sitä nostalgiaa
Muistin lapsuudesta joka ainoan karkin

Äiti pieni ,sinä joka olet ollut aina niin voimakas olet nyt ihan toisten
armoilla ,muistellaan menneitä puhutaan vanhoista asioista niin silloin
pysyt mukana.

Huoneeseen tulee hoitaja ruokatarjottimen kans johon äiti naurahtaa ja
sanoo ääneen että " täällä ei tuo ruoka ole kyllä hääppöstä "
lautanen tyhjentyy kuitenkin pikkuhiljaa.

Autan äitini sänkyyn ruokalevolle .lausutaan yhteen ääneen tuttu
iltarukous !
Lupaan tulla seuraavana päivänä uudestaan

Kävelen käytävää pitkin ulko ovelle.se on lukossa ,siis äitini on lukittujen
ovien takana ,kuin pieni lintu häkissään.
ulkona hengitän syvään raitista ilmaa, ajatukset pyörii kuin filminauhana
silmien edessä .




¨¨











Fri vers av maija tuori
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-10 20:57



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Hyvin on tuttua kokemuksesi luojamme viheliäisimmästä keksimästään sairaudesta. Oma puolisoni on jo ollut hoitokodissa samasta syystä yli kuusi vuotta. Sanat eivät riitä kertomaan tuntojani. Rakkaani ei enää tunne minua. Äitisi on on hyvässä hoidossa, mutta pidä sinä huoli itsestäsi.
2013-10-11

  walborg
Kirjoitat niin elävästi tästä järkyttävästä hetkestä kun eläminen muuttuu och vähitellen loppuu. Kiitoksia! Omat muistot tulevat eläväksi.
2013-10-10
  > Nästa text
< Föregående

maija tuori