Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tunn skiva liv. Mitt.


Ur ett liv 11 (Ett liv för var och en)

 

En morgon i förorten

hänger regnet i luften men orkar inte ner

genomskinliga vattenblemmor sitter på fönstret

darrande

 

En låssmed byter ut låset i källarddörren

borret ylar uppgivet i hela trappuppgången

 

När jag sätter balkongdörren på glänt

hör jag  hur högtalarrösten på perrongen talar och talar

om något som är fel

 

Det är alltid fel med tåget

 

Medan jag städar balkonglådorna 

och kastar bort det misslyckade och det torra

tänker jag på syträffen igår

hur unga och gamla träffats

slevat in fruktsallad

talat glatt om sina handarbetsprojekt

 

Hur jag beundrat den  finurliga 

som virkar sig igenom en gammal virkbok

Jag ska göra alla stjärnor, en av varje 

Det är energi med fantasi i en tidlös trygghetszon

 

När balkongen är nästan färdig ringer särbon:

Du jag köpte den där gamla cittran, jag fick den billigt.  

jaha

Men jag har målat om den nu..med båtfärg, mörkgrön,

två och ett halvt lager blev det

den kommer aldrig rosta utifrån

Jaha

jag drar efter andan, vad ska man säga

Det kommer se så konstigt ut, eller..

Jag säger bara jaså, jag tänker buss är också bra, och billigt

 

I simhallen går det bra att tänka

längd efter längd efter längd

i bastun har dom slängt lavendelfrön på värmeplattorna

Det känns så skönt och lugnt i värmen

 

Sakta lunkande går jag hemåt

en liten gräsand mellan bäcken och redet

medan molnen drar bort mot horisonten.

 

Hemma i soffan med en kopp te

hör jag ett brak och ett skrik på balkongen

och ser katten virvla högt ovanför räcket med en talgoxe i tassen

Ett dunk mot cementgolvet och fågeln är stendöd

Katten kommer stolt in och visar

För att matte ska förstå lägger han den

pedagogiskt bredvid leksaksråttan mitt på mattan

 

Ja jag förstår säger jag till katten,

det är så man ska göra

 

Sen tar jag fågeln i en plastpåse

och ger snabbt katten tre räkor på ett fat

för det är så jag ska göra

 

Alla ska få försöka 

göra sin grej

Det är väl så det är, man gör sin grej och

sen har man gjort sin grej och

sen är det över

 

 




Prosa av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-10-11 23:23



Bookmark and Share


  justine fox
Den här tyckte jag riktigt, riktigt mycket om. Den var så sann. Så bra skrivet, verkligen, verkligen bra. Inte ett överflödigt ord, bara exakt så.
2013-10-18

    ej medlem längre
Katten!
2013-10-14

    Amisan
Tack för en underbar skildring och att jag fick vara med på något som jag ser som "denna dagen, ett liv" (du vet Melker i Saltkråkan). Jättebra!!
2013-10-12

  KYREUS of Sweden
rak

rejäl skildring
2013-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP