Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det svåra i livet

Det svåra i livet är icke att dö
utan att orka leva
i självaste livet

Att våga lägga just detta frö
i den kärvaste skreva
som oss alla är i livet är givet

På något sätt
gör man aldrig helt rätt
men, det är bara att fortstätta att gräva

Visst, vi gör våra fel
det är galet och svårt
jorden prövar oss ofta för hårt

men, det är bara att fortsätta att sträva


Nej, det svåra i livet är icke att dö
och en dag så står vi ändå där vid kanten

Men innan dess vill jag få lägga mitt dyraste frö
innan jag faller ned över branten

Få se detta frö som jag satt
blomstra upp i en härlig rabatt

och där nå himlens höga höjder

få se att livet är glatt
få göra galna spratt

och njuta kärlekens fröjder

Men här står jag ännu och gräver
med spaden i hand

slår mot sten på sten i den torra jord
som livet gett mig som land

Men jag tackar och tar emot
jag fick ju ändå en chans
Och, jag ska lägga mitt frö
här - i jorden någonstans




Fri vers av Mia Marcus
Läst 549 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-13 10:00



Bookmark and Share


  petter rost
Ibland kan jag ha lite svårt för systematiskt rimmad vers, den kan tyckas mej lite arkaiserande och ge mej en lite felaktigt antik prägel. Egentligen är detta en kommentar också till din dikt här, men den biter inte på 'Det svåra livet'! Den går in i mej med sitt trevande, tvekande, sökande - ett mänskligt förhållningssätt till världen och verkligheten som jag högaktar - och sitt envetna grävande vidare.

Och som en tanke så finns där i ingressen till dikten den vackraste bilden jag sett av min hjälte Sisyfos..!
2013-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Mia Marcus
Mia Marcus