Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag firar jag 10 år på poeter.se med en haikusvit av gamla och nya haiku om skrivandet, läsandet och delandet av poesi.


10 år på poeter.se

 

En penna raspar
mot pappersarkets struktur
ordlös viskning
 
 
Skapande
på fullklottrat papper
kafferingar
 
 
Hopknycklat papper
ord som aldrig borde fötts
brinner av livskraft
 
 
Fragment av dikter
lösryckta ord och rader
obetydligt spill
 
 
Skriver saknaden
ur medvetandets rampljus
skuggorna växer
 
 
Textvävens struktur
en aning grov och stickig
orden berör
 
 
Pappret vibrerar
till rösten av poesi
i ditt blottande
 
 
Tvåtusentalet
dikterna läses från skärm
datorn i famnen
 
 
Skärmljus
i höstmörkret
delas poesi
 
 
Tangenter
under mina fingrar
föds poesi
 
 
Strax under ytan
på hjärnbarkens grå substans
lurar poesin
 
 
Stjäl mina ord
från ett språk jag kunnat
stavar hemlängtan
 
 
Ord som skaver
bryter flödets magi
manar till tanke
 
 
Där mina ord slutar
tar dina ord vid
i nya äventyr 
 



Bunden vers (Haiku) av Anna H
Läst 466 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2013-10-20 00:53



Bookmark and Share


  KerstinI
Gillar!

Bäst:

Tangenter

under mina fingrar

föds poesi

/Nykomlingen
2013-11-01

    Dan Myrbeck
Stort grattis!
Ja gillar "Tvåtusentalet ..."
och "Tangenter ..." bäst.

Min första och hittils enda haiku
heter "Hösthaiku" - läs om du
vill!
2013-10-29

  Anders Granström
Igenkänningsfaktor total! En mycket njutbar läsning. Tack!
2013-10-23

    AA VIP
Fin text.
2013-10-23

  Deva
fin svit av av texter - roligt med ett gemensamt tema.. den andra och tredje gick rakt in i mitt hjärta. Var stolt över alla fina Haiku du skrivit!
2013-10-21

    ej medlem längre
Grattis till jubileet, och också till alla som läst och fått ta del av dina dikter! Det är mycket som hänt på tio år ...
2013-10-20

    ej medlem längre
Många pärlor här.
2013-10-20

  Roger VIP
Vackert Anna!!
2013-10-20

  Elber3th VIP
Bra text! Gillar.
2013-10-20

  mare VIP
Mycket fint!
2013-10-20

  S.A.I. Steve Lando VIP
Grattis!

Samt, mycket bra.
2013-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H