Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med radbrytningshjälp av Petter Boman :)


den tunna röken som stiger mot himlen




ditt hjärta är en
rädd liten igelkott som
barnen sparkat efter ditt liv är ett
ljus på en födelsedagstårta nu skakar
marken under dina fötter nu
kommer barnen som
sparkat efter ditt hjärta en av
dem fyller år idag barnet
önskar sig något böjer sig
fram och blåser nu slocknar
ljuset din själ är den tunna
röken som stiger mot himlen







Fri vers av johii
Läst 1013 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-03-10 16:32



Bookmark and Share


  dopehat
Du är otrolig.
2008-04-14

  RiJoKu
Bra. Släckt ett ljus. Släckt ett liv...
Mycket bra.
2007-10-01

  am
Mycket vackra ord.
2006-12-24

  Petter Boman
Skitsnyggt! Lite samma tempo som i min stads-serie tycker jag.

Just tempot blir lite av problemet när jag läser dikten. Jag kan tycka att radbrytningarna är lite väl självklara, de bryter snarare rytmen. Jag tror att dikten skulle tjäna på om du ändrade om raderna så att allt flyter på, utan skiljetecken och versaler, ungefär såhär:

ditt hjärta är en
rädd liten igelkott som
barnen sparkat efter ditt liv är ett
ljus på en födelsedagstårta nu skakar
marken under dina fötter nu
kommer barnen som
sparkat efter ditt hjärta en av
dem fyller år idag barnet
önskar sig något böjer sig
fram och blåser nu slocknar
ljuset din själ är den tunna
röken som stiger mot himlen


Bara ett snabbt förslag från mig. Jag tycker att den snabba rytmen kommer fram ännu bättre om man gör så, men det beror ju på vad man vill ha fram med texten. Jag tycker någonstans att rytmen är det centrala i texten, utan den blir dikten ganska "ointressant" (fel ord, men språkrytmen ger verkligen innehållet en extra dimension) för mig.
2006-03-16

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Har du medvetet börjat stava fel i alla dikter du skriver? Hoppas inte ;)

Mycket bra metafor! Mycket bra dikt!
2006-03-10

  kärleksbarn
nej vad läskigt!
jag förstod att igelkotten var en liknelse/metafor/etc men jag såg bara den lilla bollen framför mig iafl...:)
väldigt brutalbra
2006-03-10
  > Nästa text
< Föregående

johii
johii

Mina favoriter
T-RED
precis exakt nu