Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Månens baksida och Stillhetens hav

Tänk på det: när jag var barn visste vi inte
hur månens baksida såg ut
då hade ännu ingen astronaut satt sin fot 
i Stillhetens hav

Min världsbild formades i en jordnära tid
för mig kunde månen gärna ha varit en ost
det var roligare så

Nu seglar ett fruset stenklot i en kall rymd
över en frusen jord
det är fullmåne och ödsligt i universum
sedan vi sett baksidan av allt




Prosa av Måna N. Berger
Läst 998 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-10-18 22:53



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
En bra och tänkvärd text.
Bäst är i alla fall din ko.
Hon äger :)
2013-10-20

  Armo
Underfundig text, men vi vet knappt vad som finns i världshaven. Varje år upptäcks flera tusen nya arter på jorden. Vi känner till all materia i universum, ändå känner vi bara till ca 4% av hela universum...
Vi vet inte vart vi kommer från eller vart vi är på väg.

Vi vet ingenting.. det är magiskt!!!!
2013-10-20

  Lupina Ojala
Så sant, att veta allt kan vara en förlust. Vi behöver mysterier som vi kan fantisera om
2013-10-20

  Anita Westin
Att gå till botten med allt betyder inte alltid att världen vidgas!
2013-10-19

  Ingela Svenson VIP
ja, liknar det en desillusion!
2013-10-19

  Lotta Th
Du fångar något obegripligt och du fångar mig.
2013-10-19

  Larz Gustafsson VIP
P.S. En ko på månen är lite Pink Floyd, som ju även gjorde albumet "Dark Side of the Moon".
Låt oss heller inte glömma "Walking on the Moon" med The Police. D.S.
2013-10-19

  Larz Gustafsson VIP
"Medaljens baksida", som en B-sida på en singel med Packet heter.
Reality bites.
Men jag konfronteras ändå hellre med den än med rosaskimrande dallasdrömmar som muppmedia målat upp.
Arne Imsen brukade tala om att saker och ting kan vara som ett månlandskap, vackra och gnistrande - men ofruktbara.
2013-10-19

  walborg
Från poesi till realitet men så till poesi igen kanske?
2013-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger