Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från "Evangelistens Testamente" av min man Thore Forslund 1927-2000 Bokomslagets bild okänd fotograf.


A Christmas Day's Report


The streets lied empty, not even the flaneurs were seen
All were at home at the hearth and rejoiced,
but outside the streets were filled with wet white slosh
And it just seemed
like noone wanted to hurt anyone,
'cause everything was silent and calm

A homeless intoxicated man, also sloshed
staggered about in the otherwise empty streets
I don't know really who he was,
but I think that he was Satan's detainee,
'cause Satan was never silent and calm
Satan wanted to hurt all and everyone!


Reportage från Julafton

Gatan var tom, inte ens flanörerna kom
Alla satt hemma vid härden och njöt,
men därute var gatan av snöslask blöt
Det verkade som om
ingen ville den andra illa,
ty allt var så stilla

En hemlös, berusad karl
raglade fram på den eljest tomma gatan
Jag vet inte vem han var,
men tror han var fångad av satan,
ty satan var inte stilla
Satan ville alla illa!

Thore Forslund 1977

L Patrik W Johansson english version 19 Okt 2013

http://www.123minsida.se/toreforslund




Övriga genrer (Översättning) av Bibbi VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-10-20 08:07



Bookmark and Share


  anits VIP
Berörande och tragiskt skaldat
2013-10-21

  Jaseph
De människor som kämpar med
missbruk har ofta en realistisk
syn på tillvaron, som innefattar
tron på kampen mellan ont
och gott. (De känner av den
varje stund.) Satan finns.
Jesus är enda hoppet!
2013-10-20

  L Patrik W Johansson VIP
Gjorde julverserna på Tores namnsdag en timma på Lördagen

slosh = snöslask
sloshed = alkoholiserad på slang

Be well,
LPWJ
2013-10-20

  ResenärGenomLivet VIP
Tragiskt...
2013-10-20

    ej medlem längre
Där är det ingen skillnad på dagar
2013-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP