Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänliga väna Vadstena!

Jag hade tappat mina glasögon
letade efter dem överallt i tvättstugan
i trappan på grusgången i gräset jag
fick sparka bort många löv...
De syntes inte till någonstans,
byxfickor, jackfickor och väskor
hade jag gått igenom, liksom hyllor
och skåp, tittat under soffan i fåtöljen
i fönsterkarmen, i kylskåpet! De fanns
ingenstans jag gav upp...

Gick iväg till bokklubben... Hade ett par extra
gamla glasögon att ta till, lite slitna så jag
tog av dem när jag inte behövde läsa...

Så var det dags att gå hem jag tog vägen
över gräsmattan och försiktigt puffade jag
undan löven med foten ifall glasögonen
skulle ligga där, men nix!

Kom fram till trappan där jag bor. Bredvid
uppgången är en lång rad med brevlådor
tittade in i min låda, det kunde ju ha
kommit något sent brev... Nej! Tomt
där också. Så tittade jag upp mot
räcket där brevlådorna hänger
då ovanför dem där hängde
mina glasögon och i vinden
dansade de till, glatt över-
raskad gick jag in och
bryggde en kopp kaffe...

Men jag undrar så klart
vem som hade hittat dem
och var, men fiffigt att hänga
dem just där...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-10-22 20:59



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt
Ja ALLA är Verkligen
Väna i VADSTENA HÄR!!
Lyckan var med Dig
Nu kan du se
med dina Ögon Igen
Kram från Mig..
2013-10-27

  Ljusletaren
Detta är tron på livet, kärleken och uppfinningsrikedomen osv.

Förstår din glädje/kram
2013-10-24

  Eva Helene VIP
Vacker värmande vardagsberättelse!
2013-10-23

    ej medlem längre
Trevligt. Livet vet att du gillar lyckliga slut, så då måste ju något först hända, eller hur? :)
2013-10-22

  Lars Hedlin
Härligt när det blir så!
2013-10-22

  Palett
Fin liten berättelse !
2013-10-22

    Maria Malm
Underbart med goda grannar. Trevlig text om vardagshändelse.
2013-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt