Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett gammalt soldattorp

Det är nu nästan två år sedan som ni gjorde slut. Men hon kommer ibland tillbaka till dig . Som idag när du ser ut på den regniga dagen utanför och tänker på den där helgen i Lysekil för längesedan. Hur ni tittade på småbåtslaboratoriet och var ensamma på stranden.
“kan inte det här vara vår strand” .
Senare, just innan du skulle åka hem, dansade ni till Monica Zetterlöv. Du minns också hur hennes hud blev brun om sommrarna och hur din sperma såg ut på den, sommaren klädde henne alltid bäst. Och du minns hur hon mötte dig i öppen båt den där hösten i Lysekils hamn efter att du cyklat från Uddevalla, i svart badräkt. Och när du såg henne duscha av saltvattnet naken på klippan bakom huset.

Du säger att när du blir gammal skall du köpa dig ett litet soldattorp någonstans nära havet. Du skall spendera somrarna där med katter och vin och öppen brasa. Låta minnena av allt det som varit ditt liv skölja över dig. Kanske kan du träffa henne igen då? sova med henne under tjocka militärfiltar medan ni ser flammorna skriva sommarnatten över väggarna.




Fri vers av Mikael A
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-22 23:16



Bookmark and Share


  queenia
så vackert.. rått.. stillsamt.. och underbart.. till tonerna av Zetterlöf..

underbart..
2013-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Mikael A
Mikael A