Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bergen luktar gräs

Du sitter i regnet och andas rök mot himlen. Pall Mall. Uppåt och åt alla håll är bergen.

Innehavaren till Cigarren sa en gång till mig att det är cigaretterna som förstört rökningen.
Att röka numer är rent slentrianmässigt. Ett missbruk. Med en cigarr förhöll det sig helt annorlunda. En cigarr kräver sin ritual, sin tid. Det är den moderna världens motsats. Cigarren uppfanns för människan vars tid mäts i oändligheter.

Både cigaretter och cigarrer görs som bekant på tobak och tobak är ett slags blad. Jag har alltid gillat lukten av tobak. Men lukten av gräs ännu mer.

Första gången: han håller upp påsen till dig Lukta, det luktar gräs. Och det slår dig att han har rätt. Det är precis vad det luktar, torkat gräs.

Sen när ni kommer hem, du och Sara, är du tvungen att kräkas i garageuppfarten. Men det beror inte på gräset. Du har blivit åksjuk. Pressad bakåt i sitsen har du upplevt varje nyans av accelerationen i att färdas framåt genom staden i natten.

Ni knullar i timmar sen, du tänker. det är det här livet går ut på. Det finns inget annat högre än detta. Men senare när du berättar om det för andra väcker det mest obehag. För dig var det samma sak som bilfärden. Du upplevde varje nyans i accelerationen

Att röka gräs tar tid. Flera timmar. På det sättet liknar det cigarren. Det finns inga färdiga cigaretter, du måste rulla själv. Mödosamt plocka in det i pappret. Om man skulle jämföra antalet bloss man tar på en joint jämfört med en cigarett skulle man bli förvånad. Jag skulle säga att det rör sig om en kvot på hundra. Alltså hundra gånger mer bloss på en cigarett jämfört med en joint. Marijuanans tid mäts i oändligheter.

När regnet slutar trycker du ner fimpen mellan springorna i stenläggningen. Bergen luktar annorlunda nu. Regnet har lösgjort lukten ur marken, lösgjort lukten av gräs ur marken.




Fri vers av Mikael A
Läst 263 gånger
Publicerad 2014-06-20 12:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mikael A
Mikael A