Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Härdat glas


Jag förstår
att du slängde dina ord
omkring dig
allt annat än försiktigt

Jag trodde inte heller
att de kunde slå sönder mig

Jag är inte svag,
som andra
som är gjorda av glas

Jag har blivit sparkad
där jag legat
och jag har blivit legad
mot min vilja

Varje slag
har gjort mig starkare
och hårdare
och kallare

Och mitt leende
har varit så väl påklistrat
att jag har trott på det själv

Jag förstår
att du slängde dina ord
omkring dig
allt annat än försiktigt

Jag trodde inte heller
att de kunde slå sönder mig

Jag finner alltid alla svar
med utropstecken i rösten,
men till och med min
brister ibland

Bestämda tecken av styrka
kryper försiktigt ihop i hörnen,
böjer sig till frågor
där jag inser att jag går vilse

Jag förstår
att du slängde dina ord
omkring dig
allt annat än försiktigt

Jag trodde inte heller
att de kunde slå sönder mig

Men alla fasader måste falla
och förr eller senare
brister alla dammar

Det skär i mitt bröst


...när även härdat glas
går i bitar







...

Niklas




Fri vers av sandraskänslor
Läst 299 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-24 19:24



Bookmark and Share


  Den Andra Andreas
Kan känna igen mig otroligt mycket i denna! Vacker!
2013-12-17
  > Nästa text
< Föregående

sandraskänslor
sandraskänslor