Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sverige


lönsamhet

man vill att jag ska vara lönsam
lönsam, för vem

är det inte jag som avgör
om jag är lönsam

om jag inte tjänar pengar
till en thajlandresa

är jag inte lönsam då

är då lönsamhet bara pengar
för mig är lönsamhet lycka

lyckliga människor är sällan sjuka
dom jobbar trots värk och förkylning

dom har arbetsglädje
även om det ekonomiska utfallet
är litet

dom är sällan anställda
dom är fiskare,bönder,konstnärer
författare,poeter

ekonomer ser dom som snarast kriminella
ekonomer är skummt

dom har förstört mycket
som bondekooperationen,
eller coop

det är en parias
i samhällskroppen
för dom har lycka
ingen plats




Fri vers av tom boreland
Läst 572 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-10-24 22:54

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  aol
det är synd om alla arbetare dom får stryk från alla håll hur dom än gör,
2013-11-04

  louisegirl
Bra skrivit!!
2013-10-30

  Maria Sundelin VIP
Ligger mycket i detta
Jag tror texten skulle få ännu mera flyt om du bytte ut skummt till skumma i raden
"Ekonomer är skummt"
En liten tanke bara
2013-10-26

  anits VIP
Mycket bra skrivet, håller med dig
2013-10-24

  peter markurth
bra, man ska ej låta dem indoktrinera...
2013-10-24
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland