Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att leva i illusionen om att man kan vara perfekt. tro att man blir lyckligare


Duktig flicka

Jag skall berätta sagan om den duktiga flickan för dig.
Flickan som alltid skulle vara bäst.
Hon som nästan hade alla rätt på provet, jämt.
Hon som aldrig gjorde någon besviken, sa aldrig’ nej’!
Hon som hade massor av kompisar, hon som log.


Jag skall berätta sagan om den duktiga flickan för dig.
Flickan som gick in i väggen.
Hon som inte orkade längre.
Hon som föll djupt ned i mörkret.
Hon som staplade ångesten i fina högar,
Vek sin förtvivlan slätt.

Jag skall berätta sagan om flickan som förlorade sig själv,
för att hon trodde att hon kunde bli bäst.
Bara för att hon ville bli perfekt.




Övriga genrer (Satir) av Johanna Linder
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-25 17:36



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
det är ambitionen kring att hon måste 'bli' bäst, 'bli' perfekt, som sätter käppar i hjulet

istället för att bara acceptera faktumet att hon allaredan är bäst, utan behov utav förändring

oavsett vad hon gör, oavsett hur hon gör - är hon bäst, bör sättas främst

2013-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Johanna Linder
Johanna Linder