Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggan


En skugga smyger sig så sakta fram

igenom staden

på natten i gatlyktornas sken

En skugga av sitt forna jag

Så han finns där men syns inte

Syns inte så bra

Bortglömd sedan länge

En som ingen vill veta utav

Men så har han också levt som hemlös

i ett bra tag

Så nu är han utförsäkrad och kan inte längre

ställa några som helst krav

Finns inte längre med i några papper

Har hamnat i något som kallas för utanförskap

Ett hopplöst tillstånd

Så ingen frågar honom varför han på kyrkogården

gräver på sin egen grav

där han numera lever och sover i en kista

varenda dag

Jo, för han ser ju bara ut som en skugga

ibland andra skuggor

tror jag

Så gott som osynlig..

Ken Cassel
28/10-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-28 17:04



Bookmark and Share


  Harriette
Så sorgligt men sant för så många.
2013-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel