Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( olle ljungström-. jag spelar vanlig & Bob Hund, jag rear ut min själ)


jag spelar vanlig

jag spelar normal
kastar omkring mig normer inpräntade sedan barnsben när ingen ser
för att bli av med den där känslan av att vara fel

jag är väl normal
sitter inte inspärrad någonstans i mörker
där någon säger åt mig att jag måste hitta stigen tillbaka

vem är normal?
i tider som dessa när fel fot på fel plats kan köpas fri
där kalendern är vår söndertuggade snuttefilt
där konsumtionsmonstret har förstört våran tillit

vi är väl normala
vi spelar väl vanliga

men:


vem vinner spelet om framtiden?
när vi har köpt oss mer tid
när vi lever på kredit

självhjälpsböcker i ett eko av det bortglömda jaget

köpte jaget på rea när allt reades ut

köpte planschen med texten:
du kan inte finna dig själv för den du letar efter är den som letar efter dig

sextio självhjälpsböcker senare
whiskeyflaskor under sängen

kalendern fullbokad
jaget avbokad
femtusen spänn fattigare

.......

jag spelar fortfarande vanlig













Bunden vers av ellanb
Läst 312 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-10 20:13



Bookmark and Share


  Robin V
Snygga syftningar till grymma låtar!
Texten i helhet är lika snygg
2013-11-28
  > Nästa text
< Föregående

ellanb
ellanb