Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stunder på Kastello I

 

 

Eftermiddag i slutet av oktober dagen efter Simones

blygsamma besök. Kastellos fönster och dörrens glas

har börjat gunga och sjunga i det fuktiga grå, de drar

ut åt sydväst, svänger sprakande iväg över gatans

halkiga fallna löv. De glöder, också kaféet brinner!

 

Det är Sanna som är här och häller eld och hav i

skärvor över rutorna i ett alldeles särskilt flöde. Det

gnistrar, det är vasst och espressoloket tuffar på med

en extra iver. Peggys macchiato och Sannas eldhav

över fönstren – oavgjort i värme, täthet.

 

 2013 10 29




Fri vers (Prosapoesi) av petter rost
Läst 334 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-10-29 18:03



Bookmark and Share


  queenia
det är som att kika in i ett inferno av skeenden någon liten stund och så stängs dörren igen. Du skapar en filmstund i mitt sinne, bilder radas upp. snygga bilder.
2013-11-03

    Amisan
Din betraktelse över efterspelet till det blygsamma (?) besöket bara rinner in i mig som läser "i ett alldeles särskilt flöde" också - och jag vill vara där i den där behagliga värmen och kaffedoften.
2013-10-29
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost