Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

trollsnoa

 

 

så är kriget igång mellan man och kvinna

som inget syfte har
eller spar på krutet

 

blott passionens gnista tänd

 

förflutet emot och framtid i dimma

 

svimma mig en timma då och då
så håller jag rået låst

 

*

 

hinner man innan tjälen går djup

försvinner man spårlöst på tundran

 

kanske en undran om följe

kanske bara en snörp

en par pulsstasade små pausar

 

tur att löven knastrar ändå

så sulorna känner när våren kommer

förstår att gå

 

bara är en förflyttning

 

likt centripetalistens egen swirl ner

i leran för svalka under tiden

 

vyerna är gamla

varför belamra gamla album

 

förför sig själv i egenextas

medan bilder av kladdiga bad

börjar ta form

 

 

lerbad helt okey

hej där vill du bada med mig

och svaret spelar ingen roll

 

 

ingen tvål ingen koll

inget lödder och inget moll i mäsken
sannerligen ingen

 

ehm å så en glapp i skrivat igen

vila

 

kaffe och gonatt kanske för att du ligger allt för nära
(hära sig och bemästra sig dit)

 

jag plogar som jag vill
slår en drill så kvinna jag är

reviret ska säkras för tjyvjakt

 

*

 

svära sig en ny stig och låta barken flyga

dryga sig en rås revir och kvista några stammar

 

anammar jag din väg ledande förmåga ja

men inte gratis

du skulle bara våga lägga ego i vinsten

 

trean ska ha bägges kontroll eller ingens

 

 

allt går an för ett troll
bara inte skogen skövlas så skuggorna försvinner

tjärnarna dör och källorna torkar

 

*

 

det handlar ju ändå om läsken

om än man badar i en grop grävd för att gömma sig

i mäsken

 

 

ska det finnas stegar vid kanten
liksom broar att se fram emot

 

snoa eller schottis gör det samma
jag avstod att damma pokaler för uppland

 

tog vägen över drömmen och fridans på scen
och drömmen sitter kvar

 

i samma ben som då

 

 

troll eller ej i väven
här sträven vi i takt och tonus

 

oavsett eftersträven givakt för livet
att ta för givet ger sällan nån bonus

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 104 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-30 22:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri