Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är långsamheten

 

det är långsamheten
den mycket långa i ett ägg eller
den stängda dörren av härdat stål
jag kan inte göra mig av med sten

att

skapa ett surrogat för hastighet
är svårare än en gångart som
passar en sabeltandad tystnad
mellan två antipoder

eller

jämna något med handflatan hårt
ta bort skrynklorna det måste bli
slätt här långa streck hermetiskt
slutna staplar

och

flöda sänkta jamber över sidan
5-tal är användbart med låsta rim
stoppa s i lådan låta kämpa ut ja
inte ge sig där med o

men

glömma rytmen när den stänger texten
som är vild säga att jag brukar inte
gråta över spillda ord

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 230 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-10-31 22:45



Bookmark and Share


  Anya VIP
En rik mustig text som jag tar till mig och gillar. Tycker särskilt om hur långsamheten målas upp.
2013-11-04

    ej medlem längre
läser den här texten som en meta-text, som att baka med ord. gillar´t!
2013-11-03

  Stigi Skog
Intressant och tänkvärd formulering i vers 2 om hastighet
2013-11-03

    ej medlem längre
Skicklig ordlek - zenliknande.
2013-11-01

  queenia
så bra! Du förstår rytmiken och behärskar tekniken.
2013-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin