Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Naturligtvis kämpar jag emot)


Att förvandla en demokrati till diktatur

Nya skällsord ekar
de vill min tunga steka
Vill inte lyssna
vill mig tysta

De skandalerar om mig
baktalar mig
Kallar mig fula namn
begravningsentreprenören är mitt senaste namn

Men jag sjunger till er alla
som bakom ryggen vågar spela balla
Det är väl bättre att begrava döda
än att levande utförsäkra och mörda

Så mig får ni inte tyst på
jag är starkare än så
Mina ord tål en framsida
behöver inte med falskhet strida

Ni kan kalla mig vad ni vill
möta mig öga mot öga med ert falska smil
Er ryggskit rör mig inte i ryggen
dör hellre med samvetet i behåll än blir en stygg en

Så kalla mig vad ni vill
jag gör ändå inte som ni vill
Ni är falska parasiter
inga barmhärtiga samariter

Det är inte politik
att försöka väcka empati
Det är rätt att ge kritik
när oskyldiga mördas i samhällets kannibalistiska kalabalik




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-02 08:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Helt riktigt. Bra skrivet.
2013-11-02
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP