Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nå vember


November är månaden som inte plockar äpplen.
November är månaden som inte sticker sig på julgransbarr.
November är månaden som är mitt emellan.
November är månaden som inte gör ont i hela kroppen.
November är månaden som inte masserar in kyssar i min kropp.
November är månaden som är mitt emellan.
November är månaden som inte är grå bortsparkad hjärna.
November är månaden som inte glömmer att jag var människa.
November är månaden som är mitt emellan.

November? Månaden som inte är en hängande lugg över ögat.
Månaden som inte är en lös knut av drömmar över magen.
Månaden som inte är sån.
Som inte är blytung av svart dött mörker.
Som inte är ett barnbarnsknä som gungar, gungar.
Som inte är sån.
Ingen taggig tickande tystnad.
Ingen rimmande rusig ros.
November är ingen månad som är sån.

November är en dörr.
Och jag är handen.
Och dörrhandtaget.
Och det försiktiga
knarrandet.
Och själva
frågan.
Nå, vem där?

Och sen öppnas dörren.





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 348 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-03 03:21



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
November är så där mörk o kall och uslig...läste jag in här först...men sen ja November är ju så där som man själv gör den och som du skriver och ja titeln: "Nå vember" gillar jag!!
2013-12-07

  Gerd Vading
November är månaden, som är mitt emellan. Efter den så öppnas dörren.
Så bra. Så känns det.
2013-11-04

  mikael ejdemyr VIP
du öppnar upp. och på tröskeln till det mörka rum som är en själv och som alla sinnen är otillräckliga inför, dessa arkaiskt besvärjande och subjektiva rader mellan trygghet och rädsla. det är nu som du björnlikt går in, det är nu som hela nordens omtalade inåtvändhet börjar sin alstring
2013-11-03

    © Birgitta Wäppling VIP
En varsam inledning till slutraderna som riktigt lyser:

"November är en dörr.
Och jag är handen.
Och dörrhandtaget.
Och det försiktiga
knarrandet.
Och själva
frågan.
Nå, vem där?

Och sen öppnas dörren."

där lämnar du fortsättningen vibrerande, för läsaren att själv öppna sin dörr - när andan faller på.

2013-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm