Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har tänkt på Åsa Nilsonnes ord: Att skaffa en hund kan vara ett sätt att bevaka närvaron av döden och göra livet mer värdefullt.( " En passande död " , Natur& Kultur 2013 )


om hundar som påminnelse om vår dödlighet... ( choka )


Bevaka närvaron av döden - skaffa dig
en hund...? /... en av mina uppkomna
tankar...

" Ett sätt att bevaka närvaron av döden
kan vara att skaffa en hund. ".
" Hundar är memento mori. Minns att
du är dödlig. Visst vi blir förkrossade när
de dör och just då är det det värsta
som finns. Men det är också en
påminnelse om att döden finns. Och
det är med sådana påminnelser vi kan
göra våra liv - och vår död - bättre."
/ Åsa Nilsonne

Jag har tänkt på hennes ord, och
tänkt ifrån döden som jag tror ingen
vill tänka på som en verklig händelse
trots att den är högst eventuell först
för husdjuren om man inte är 105 år
gammal själv..och även då kan man
överleva en dansmus eller en
hamster, tex. eller en hund eller katt
som blir sjuk eller förolyckas på
något vis.

*********************

tankar om döden med husdjur
( choka )

husdjur förankrar

en vid livet - påminner

om den saknad man

kommer att känna vid

deras frånfälle;

dagligen i åratal

kan man tänka: vi har det bra,

så länge vi får

vara tillsammans, - hoppas

döden inte skiljer

oss åt! man kan känna på

djurets ålders höst -

att det just är det den

kommer att göra!

nästan dagligen kan man

då också tänka:

hoppas jag inte dör

före mitt husdjur -

så det slipper sakna mig;

gode kraft, låt mig

bära sorg av död först av oss,

trots att den blir så tung!






Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 355 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-04 12:50



Bookmark and Share


  ULJO
Helt bedårande skrivet om livet
2013-11-05

  walborg
Fint att läsa om utvecklingen av Åsa Nilsonnes tankar
2013-11-04

  Lars Hedlin
Bra skriftat om hur livet kan vara!
2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran