Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur tänker du? vakna till liv av någon? fylla tomrum? bli friskare av? tänka lyckligare tankar? i ett land var påfåglar är flera än skator...hur tänker du om hopp, tro och kärlek?


älskar än om tusen år ( choka )

du skriver ord som

påminner om liv, ger kraft åt

saknaden - den bryr

sig inte om tidsperspektiv,

inte om hur vi

ser ut, om vi åldrats vackert;

du skriver kärlek

när hjärtat längtat sig trött, -

du väcker hoppet

på sådant som var utdött,

utdömt att lida;

du sjunger om det som kan bli

frågar inte, ' när? '

du önskar leva kärlek

såsom i dina ord, -

att man sjunger med om det

hjärtat är fullast,

att man låts gråta klart;

att man tröstas varmt,

att man uppmuntras ärligt

att man söker lugn,

glädje, lära oss mer.

älskar än om tusen år.




Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-04 02:38



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Tycker mycket om att läsa den här texten om vad vi söker och önskar oss att finna. Tänk vad man kan lära sig genom en dikt. Klokt och fint skrivet.
2013-11-04

  walborg
Vida perspektiv för tanken och känslan
2013-11-04

  Lars Hedlin
Så fint skriftat min vän!
2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran