Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dedikation. Tack!


Omåne; bakvända

 

 

så går åren och endast de sanna är kvar

 

samma som samma var'e

simma som dyka som stå kvar i tornet

 

här kastar man flätor hit och dit

och där den landar - dramatik i ett dike

 

tuss i lag och tass i lag och tosselag i lag

 

så grå går åren och genaste vägen spar

jag så gärna på

 

samma som samms var'e

 

fast mer tvärtom




Fri vers av Pot Pourri
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-04 07:04



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Slutraden vänder på begreppen som om omånen blir oomånen och blir än mer vokalljud som kommer fram. Fast mer tvärtom blir i min läsning så här:

så kommer eoner och många falska försvann
olika som olika blev de
flyga som hopp som sitter upp på marken
okastade hårfall höger och vänster
den flyger den – elegi fanns med en djup fåra i
oreda och tok från en bok

så äré me åra som ogina genom vattnet far
hoppar ogärna ner
i spat, simmar och osams
fast mer tvärtom.


2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri