Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
frågan var om det sovs eller ej - så dröm borde gå fri från 'fel' där. (slöjvarning.. dis dimma dovnad)


fel; negligé eller ej

 

 

när man borde ha svarat
som man svarar sig själv
frågar man sig
som man blir frågad
inte som man frågar sig själv
hur kan svaret då bli rätt

 

*

 

ett sätt

är alltid bättre än två

ändå

 

dribbla dubbla halvera trubbla

snubbla och slå samman

 

på tå

ett sätt ett rätt

av två fel

små

 

*

 

för mellan där

mitt i  syns ingenting

 

ingen ring om något

inget något omkring

 

bara som om 

det vore nånting

som ett mynt snurrande

högkant 

 

klave krona klave vippa

krona klave krona tippa nån gång då

 

dona med bättre kan man

en trave här och en där

 

som på vedbacken

ändå tacken som gör det

värmen sen

 

som på kanten på manteln

släpad sliten eller buren av andra

 

eldar vi för värmen

eller för kråkorna

 

för andra eller för varandra

 

*

 

räfflad eller slät

bara spår i diket

 

vatten först och sen

kan det växa

riket lär ligga där borta

ändå - som nästa läxa

 

*

 

i bakomvärldarna finns ingen framtid mellan ovan och nedan

 

en mittid en omkringtid

en val på drift bländad

skändad av skinn och kvävd av knotor sedan urminnes

 

(när inga vågor mättes)

 

*

 

är det konstig att lågor ligger tätt emot

 

*

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 141 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-04 07:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri