Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sång i radion

Det är sen oktober
och träden är kala
igår var det storm i VästSverige
men vi klarade oss

Dom andra tittar på hockey
Jag tar en öl och lyssnar på radio

Och jag tänker att man är ensam
men kanske förtjänar man det
allt dumt man gjort

Drömmer
om att bli
en röst i radion

Det är sen oktober
och man kurar ihop sig
vilar i mörkret
vill inte vakna
till det bleka morgonljuset

och dagarna går
man saknar sommaren
längtar lite till jul

Sen oktober
och man vill gömma sig
försvinna in i nånting

En sång att sjunga
en dröm att följa
samla ihop lite pengar
och åka utomlands

Men blir kvar såklart
i det vemodiga blå
det tysta grå
lyssnar till
en sång på radion...




Fri vers (Prosapoesi) av Mikael Ekman
Läst 203 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-04 09:44



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Berörande om livets tristess men ändå underbara stunder.
2013-11-05

    ej medlem längre
En ruggig och grå årstid som vi helst ville slippa........i sen oktober.
2013-11-04

  aol
ja så är livet ändå så underbart att leva,
2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman