Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett människoliv är inte mycket värt


i denna värld

Håll käften på dig

Det kan räcka att man säger det till någon

för att få en kniv i sig

För man kan ju bli mördad för mindre


Ett människoliv är inte mycket värt

Bara av de som känner en och håller en lite kärt

För skulle man råka ut för en olycka på jobbet

till exempel

kanske ens ena arm är värd hundra tusen

Ett öga för hundrafemtio tusen

Jag behåller nog min och arm och mitt öga istället


Ett människoliv är inte mycket värt

Och allra helst den dag då du blir till en pensionär

För då är du förbrukad och kostar bara samhället

en massa pengar

Och då samhället säger

Ska du inte ta och dö någon gång då, din jäkel


Ett människoliv är inte mycket värt

Men för en själv så är livet mycket värt

För personligen själv så tycker jag att hela livet

är som en enda hora

då man ständigt och jämt säljer sig allt för billigt...

Ken Cassel
5/11-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-05 13:39



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tråkigt...men du har så rätt...
2013-11-07

  Stefan Höglund
Snart har dom väl tryckt tillbaks människo värdet till Vikingatiden
2013-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel