Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om en man jag kände för länge sedan


älskvärda ändå ( choka - berättelse )


" hon är den starka,
har ingen skuld i detta " ;

vacker madonna - bild
målas upp av denna man
vars hustru varit
otrogen mot honom
med sin chef;

" hon skulle aldrig ha gjort
det om han ej var chef,
hon underordnad,
och om hon ej vetat om
min hemska skam.."

när man lyfter människor
på piedestal som
mannen gjorde - allt var hans fel!
då måste man
göra sig beredd på
alltför många dagars
mörker, besök i underjord,
med allting det
innebär, när hela
livet rasar;

för man skall känna sig själv,
se på andra
med öppna ögon, -
på deras brister och
goda sidor;

för det finns inga gudar
bland människor,
trots att de är värda
vår kärlek; vi kan
tänka på det ibland så
vi ej kan bli så
grundligt besvikna - av hela
livet... utom oss ledsna




Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 316 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-05 15:01



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket tänkvärt skaldat
2013-11-08

  ResenärGenomLivet VIP
Det är svårt att sätta sej in i och förstå andra människors känslor och handlande...och ingen av oss är perfekt...bra och tänkvärd text...
2013-11-07

  Lars Hedlin
Mycket bra förmedlat!
2013-11-06

    ej medlem längre
Precis:)
2013-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran