Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pinocchio

Ville resa
till främmande städer
satt som liten
med skolatlasen på köksbordet
lärde mig namnen på nästan allt

Ville vara en cool snubbe
som hade ett särskilt språk
som öppnade dörrar
ut i livet

Men blev sittande i en drömvärld
framför TV:n och stereon
med en sex-pack
fantiserade om kärlek

Blev trött och utbränd
av att jämt känna efter
vara den som kom sist i kön

Ville ha roligt och dansa
men var ju Pinocchio
som grät på morfars begravning
alldeles för känslig för den här världen....




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-07 20:33



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra sårbar text!
2013-11-08

  Yrre VIP
Alla har ju ett särskilt språk, man måste bara våga se det :) Bra text!
2013-11-08

    ej medlem längre
Det var en skön dröm som liten att fantisera om främmande länder och hur spännande det skulle vara, känner igen det. Fint diktat.
2013-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman