Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

illusionens barn

Det var aldrig verkligheten
det fysiska
utan känslan
musiken, orden och färgerna

och ruset
det psykiska
hägringen, uppenbarelsen,
illusionen

En flicka
hennes regnbågsblick
hennes sätt att föra tillbaka håret på
hennes mjuka kuddar
att vila på

Kände mig som en utvald då
klättrade upp på taket
och såg soluppgången

var med i filmen
skrev på boken
hade musiken i min hjärna
lätt på foten
skarp i ögat

Den amerikanska underground-drömmen
om en drop-out
från universitetet
en liten outlaw
med ett par gram att bjuda på

och tiden bara gick
jag sov tungt och länge
trygg i illusionen om mig själv




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-08 18:12



Bookmark and Share


  aol
verkligen bra fångat vännen,
2013-11-10

  axveronika
Ja bra fångat
2013-11-08

    ej medlem längre
Du skriver så fint om tider som gått.
2013-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman