Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredag i folkhemmet

Snön kommer
och vi med den
bränns fast mot isen
orkar inte riktigt leva

Min kompis ringde på
ville ha sällskap till bolaget
ta varsin vinare
men jag vet inte

Vill nåt annat ikväll
vill nå nån
säger till mig själv
att nåt fint kommer att hända

Och på ICA samlas folket
ska ha lite fredagsmys
Jag spelar irländsk musik
och drömmer mig bort
till det mystiska
till julen

Var ute med mamma idag
Hon är drygt 70 men pigg
Vi handlade lite
och det kändes bra
men nu är jag ensam igen

Har ju sällskap en trappa ner
men det funkar inte så
Personal och boende möts nästan aldrig
bara i det triviala eller i kaos

Och jag sköter mig
tar mina litium
och går snällt upp till mig

På bolaget skyndar man
ska fira lite
förgylla helgen

En del går ut
men det är inget för mig längre
är för skygg och för skör
kan bara sitta och vänta på ingenting
att det ska vara nåt bra på TV

Det är synd om mig.




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-08 18:41



Bookmark and Share


  aol
känner igen mig tittade själv för djupt i flaskan,det blev för mycket av den varan i ske-hamn,
2013-11-13

    ej medlem längre
Snart helg igen som ska firas. Fin avslutning, bra skrivet.
2013-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman