Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=TiUhJLEYPqo på bild Keyhan Kalhor av Shaah Keyhan E Kalhor


verklighetsnavigeringen ( choka )



hur navigerar
du i din verklighet;
ena stunden vet
vad allt var, - och skall bli,
andra stunden full
av tomhet - utan frågor
du sökt förgäves;

du sade: " man ser så
mycket man ej ser " ,
det hade låtit bra för dig,
det lät så sant -

och du samlade sanningar,
ville veta allt
men tog över själv där var
verklighet tog slut,
lade till något
spännande, broderade;

illusionen
lockade med gränslöshet, -
lögnen lät blott
påhittighet och fantasi -
ett bättre liv
som orden lätt skapade!
det gjorde dig stark,
du ville ej verka svag.

" man kunde skriva
sin egen lycka " . så
tänkte du göra.
hur det var i verklighet,
syntes inte;
och det kunde ju bli sant!
hjälplös var du ej,
utåt sett, - hur det var
inom dig, var din ensak.







Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 191 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-08 19:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skrivet!
2013-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran