Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

P som i poesi

Poesin
är en oas
dom törstiga söker
Ett berg
som knappt nån kan bestiga

Men vi försöker
och faller ibland
kravlar oss upp igen
sjunker i bokstavshavet
spolas upp på land

Poesin är ett spökslott
dit bara dom modiga törs
men dom är rädda dom med
Poesin är en spegel
där allting syns klart
alla rädslor och nojor

Poesin är en ängel
som talar sanning
som känner allt men ändå inte visar nåt
och en liten demon
som skrattar i smyg

Poesin är en kärlek
som aldrig blir besvarad
och därför så mycket finare
Poesin är ensamheten
dit ingen riktigt vågar eller kan följa

och Poesin kan vara döden.
Den dag du vet.




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-08 19:20



Bookmark and Share


  Yrre VIP
så sant :D
2013-11-10

  KattenKin VIP
Vilken unik och sann dikt om poetens vedermödor. Jag hittar inte orden som känns rätt just nu, men jag tycker väldigt mycket om denna, superfin!
2013-11-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Så sant du skriver! I poesin kan man våga lämna ut alla känslor. Kanske låtsas att det inte är ens egna-
2013-11-08

    ej medlem längre
Visst är poesin en oas, ett berg....."och vi faller ibland"...... så fint har du skrivit om poesin.
2013-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman