Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hjort är död

 

ljus av mörker en hjort är död av tåget
planerar man det -nej köp dig ett liv-
spelar ansiktet en roll 3 m upp i luften
vid den stora middagen och hjorten

ögonen som ännu inte fallit ner mot kinden
allt ligger där utspritt i delar slitna
det är förbjudet att öppna dörrarna och
gå ner på rälsen -ingen gör det-

tiden tiden allt blundar stående i gångar
ska det inte hända något här vi står och
står vilsna utan förstånd -det läker inte-
smack en rörelse framåt

alla lämnar Morgongåva -ingen är lämnad-
det är som det kan med orden hör du det
vi glömmer allt som kan ha hänt där ute
låter hjorten fara

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 357 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-08 21:21



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Själv, fick jag -apropå Ronsons
inlägg, härinnan- tanken om denna
dikt kan kallas dokumentär poesi.
Självupplevt? Var du vittne...?
Ja, lyriken erbjuder en att pröva
många genrer. -You name them! M.
2013-11-08

    ej medlem längre
Finns det nåt som heter journalistisk poesi? Fick tanken i läsningen. Denna mening fascinerar:
"alla lämnar Morgongåva -ingen är lämnad-"
2013-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin