Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=tGUL7h4lhJ0 repris på en svensk evergreen, den är fin //humoristiskt: http://www.youtube.com/watch?v=xVxwuirUX-M


har du också bollats med; från höjder, ner och upp ( choka )


känslan av vem man
är, är ej samma var dag:
en dag är du tuff,
nästa dag är du liten,
mest osäker på
om du skall ut när det är ljust, -
" håll dig inne:
ingen saknar dig säkert
ingen tänker på
att du funnits, - varför då?
till ingen nytta..
ingen märkte du var där,
eller försvann för
den delen - ej saknade..?
på riktigt...länge... "

vem leker så grymt med
våra känslor
värderar oss högt, eller
trampar oss ner..?
det kan väl ej vara vi?!

nej... amygdala
eller något njutningscentrum,
som renoveras,
är ' ur funktion ' , tills i morgon...?

kan väl ej vara
vår " personlighet " som
spelar oss ett spratt:
" gud, vad du är bra! "..
" men...vad håller du på med? "
" fattar'u dåligt?! "
" du är ju ba´skitläcker! "
" snygga kläder, du! "
" klär bra i svart, kom ihåg..! "

denna inre
dialog, som ömsom lyfter
ömsom trampar ner, -
vi tror på det,
köper allting utan prut.

jämt tonåringar,
varannan dag upp..och ner..
skyller på hösten,
sedan blir vintern för lång;

kallt och mörkt
och vått och dyrt och sent...och
allt är bara för..
onödigt - för
i morgon är det något
annat som är fel,
och det tar aldrig slut
för det dyker upp
ny skit hela tiden, - just
när man var nöjd en dag,
så blir det totalt fel,
och ledsamt, - man
undrar åter: varför
sträva, slita, slåss -
när man inget får för mödan
som räckte längre än en dag!





Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-09 00:51



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jo, sådär bollar vi oss alltför ofta... På ett sätt e d väl livets egen igånghållande konflikt?! Fast gäller hitta en kurs som håller långt längre än en dag... Blir nog det som skiljer solig utveckling från mörka karuseller?! Gillar själva beskrivningen "...eller något njutningscentrum, som renoveras..." m.fl.

2013-11-09

  Lars Hedlin
En bra text med känsla ;)
2013-11-09

  Ordregnspoeten
Jättebra!
2013-11-09

  ULJO
Den var bra den
2013-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran