Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

trött; fyra års skola och en examen

 

 

jag tar ansvar för mina känslor och reaktioner
du tar ansvar för dina tankar och munväder

och vice versa för den där rättvisans skull
(förlåt Justitia för att jag kastar skuld på dig
men så länge du inte tar av bindeln får du faktiskt

skylla dig själv)

 

så slipper vi söka bevis

tror hon Fru J är vis nog själv
att se igenom bindeln

 

så slipper vi - väljer vi att låta bli att

kasta skuldkänslor på varandra
hugga mentala huvuden av varandra

hispa med beteenden och ord
vi knappt ändå förstår

 

och kanske
kanske 
om vi försöker extra mycket


hålla fast vid en genuin vilja
även om det sliter tär och jäklas
i kropp sinne tyck och själ


kanske
vi då kan slappna av
och ha lite kul istället

av all kraft vi får över

 

(för det är nog det
som söver)

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-09 05:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri