Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att det kan synas därigenom

 

allt var ett enda. indigo utsträckt
med fläckar vitt. ensmärket. skenet
genom en hand. benskuggan tydlig nu.

att det kan synas därigenom. som att det verkligen är.
det hårdaste har en benämning. scapula är ett annat ja
högre. och när det heliga visar sig.
sacrum. ett kors. mot natten svuren.

jag talar om skelettet här. det som
blir en lämning. något måste lämnas.

om det språket levde livet. spelat
ut mot världen. varit vardag var dag.
hade vi kunnat förstå det. förundran.
utan lögn. mera rättvist.

en möjlig tanke.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 253 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-11-09 22:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Om väggar kunde tala, om skelett kunde visa/tala, tänker jag.

Gillar den raka rösten här:
"jag talar om skelettet här. det som
blir en lämning. något måste lämnas."
2013-11-10

  Anya VIP
Ett skeende där vardagen tränger igenom. Benskuggan var ett starkt ord som tränger igenom.
2013-11-10

    ej medlem längre
Hear, hear.

2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin