Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en del av en livsberättelse i choka - form


livet i rätta doser; önskan om ett nytt liv ( choka )


du var där du

lärt dig trivas men ej med

den du önskade.

åren gick med sjukdom,

ingen dödlig dock;

trötthet ville önska död -

livet höll sitt grepp,

oönskat, men med hopp:

litet vagt och löst

men dock med tro på att liv

vill de goda väl,

även om de är trötta, -

har slutat kämpa,

följer med utan krav på mer:

det är ingens fel,

liv tillsammans måste

förvaltas av fler

än en ensam bruten en

som vill slå sig fri, -

innan tiden är mogen;

saker och ting kan

te sig ligga stilla, ta

konstiga vägar

i väntan på tecken, en

händelse, - vad som helst

som ändrar på allt

gammalt - stryker bort tårar;

men du måste

vara kvar tills allt är klart,

var lärdom nyttjats

av alla alla som är med:

inget nytt liv fås

innan ett spår har gåtts klart,

nog med kraft hittats,

byggts, förberetts mentalt -

då får man saknat tecken







Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-10 01:17



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
din visdomsstämma andas
2013-11-11

  petter rost
Det här är, förlåt ordet, mäktig poesi - ett livets drama nedstrypt i en choka. Du har en mästerlig hand och dina tankar bakom den behöver inte bocka och be för att träda fram.
Men i ett citat här, kan jag inte hålla med dej. Du skriver:

man får inget liv
innan det gamla levts klart

Om det vore så, hade jag inte varit här i dag. Men det är nog ett samtal som inte får plats i just den här rutan. Fet applåd!
2013-11-10

  Lars Hedlin
Bra förmedlat!
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran