Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en lördag

Helg
Med en viss förväntan
Det ligger nåt i luften
även om det bara är min polare och jag
Han ska ta sig en vinare och jag några öl

Ser på film om rock n roll
ett tjejband
och det är både lite patetiskt och häftigt
på samma gång
Sånt som ungdomar gör

Kärlek och uppror
som Thåström sjöng
Men ändå en livsstil
en livslång dedikation

Och jag känner mig
lite piggare
lite busigare
vill prata med nån
om vadsomhelst

Och Bruce Springsteen
sjunger att luffare som oss
föddes till att fly
så långt vägen och bensinen räcker
Den amerikanska drömmen
om frihet till varje pris

Tre öl till kvällen
och en bra film
ett stilla samtal
två snälla rövare
som kroknat lite
stannat av

Men ändå med en glöd
en gnista
Än är inte sagorna slut
även om dom ändrat innehåll lite

Och visst längtar man
visst vill man bli rock n roll igen
om så bara på en lördag




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-10 20:14



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Klart man vill, emellanåt :)
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman