Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en albatross

Men en gång
var man elegant
tassade fram
på små lätta moln
Nu går man mest
med händerna nerkörda i byxfickorna

Och sagorna man läste
handlade om framgång
Att göra en kupp
en smash and grab
ta rubbet och springa

Aldrig
skulle man åka dit
aldrig bli ensam
Man skulle gå hela vägen hem
med boken full av stjärnor

Aldrig skulle man dö
utan sväva högt över allt
som en albatross med freestyle

En gång levde man
var man prins av Libanon
kung av Marocko
satt och puffade i skymundan
Den hemligaste av dom alla

sa till tjejen
att ta på sig jackan
Så gick man ut och gick
och gatorna var full av ljus

Man var vän med tiden
kunde vänta
hade allt som i en liten ask
med ett självförtroende
som blev till dårskap....




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-10 20:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Som det var en gång. Tankar om tider som gått.
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman