Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite

Det är vitt, renaste vitt
på en smått helig söndag
Jag är lite dagen efter
lite trött
har lite ont

På TV:n är det matprogram
och jag spelar klassisk musik
blir lite vemodig
lite blå

Dom andra här på boendet
ska äta surströmming
men jag nöjer mig med korv och makaroner

går till affären och handlar lite
en liter mjölk och lite bröd
ser på folk längs vägen
en del verkar lite sorgsna
som jag

saknar kanske en vän
nån att hålla i handen
prata om det eller det
planera framtiden

Och jag har lite ont
tänker på döden
att den kommer en dag
Undrar om man är beredd då ?

Det är vitt, skarpaste vitt
allting är nytt igen
och vi kurar ihop oss
med glögg och pepparkakor

laddar upp inför veckan
vara duktig och effektiv
ha koll på tillvaron
vara den som styr

Och en del kallas barn och poeter
går med stora ögon
vill känna lite extra
vill tänka stort
vill spara sina bilder....




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-10 20:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En vän att hålla i handen, det behöver nog alla. Lite vemodiga tankar.
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman